Träffa gänget bakom det stora varuhuset Åhléns!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här har ni delar av det stora underbara Åhlénsgänget! Från vänster har vi Ellinore, Marie, Vanessa, Emma, Alexandra, Jutta, Monica, Caroline, Pauline och nya varuhuschefen Nathalie. Den enda som saknas med på bild är biträdande varuhuschefen Johanna som ni oftast hittar på skönhetsavdelningen.

Åhléns är ett stort varuhus där du hittar det mesta inom mode, kläder, skönhet, smink, barnleksaker och spel. Och givetvis massa inredning och möbler för hemmet, såväl inomhus som utomhus. Här finns det garanterat något för alla! Så har ni inga planer i helgen passa då på och gör ett besök för de har kalasdagar på Åhléns fredag- lördag med massa roliga aktiviteteter där dem även passar på att fira sin nya fina ombyggnation av varuhuset. Commerce har fått äran att träffa större delen av det härliga gänget och ställa några frågor…

Vilka är ni som jobbar på Åhléns och vad har ni för ansvarsområden?

På Åhléns i Skövde är vi 11 stycken fastanställda. En varuhuschef Helena Olbrich och fr o m 1 juni så tar Nathalie Lindgren över rollen som varuhuschef när Helena slutar efter 11 år i bolaget. Det har varit jätteroliga år med fantastiska kollegor men nu är det dags att lämna över stafettpinnen och få in nytt blod med nya sprudlande idéer och ny energi säger Helena. Vi har även en Visual merchandiser i form av Caroline Sjöberg som jobbar heltid med det visuella. Hon jobbar med allt ifrån att bygga om i butiken och skyltfönstren till att klä dockor och hänga skyltar. Vi har även en ställföreträdande varuhuschef som heter Johanna Andren. Tyvärr är hon inte på plats här idag inflikar nya varuhuschefen Nathalie.  Övriga tjejer arbetar som säljare inom ett av de fyra arbetsområdena som består utav barn, dam, skönhet och hem.

Hur ser en dag ut för er här på Åhléns?

Den är lång intensiv och härlig och vi träffar så mycket underbara människor säger Åhléns Visual merchandiser Caroline och skrattar lite lätt. Vi börjar alltid kl. 08.00 varje morgon med att hämta, ta emot och packa upp nya varor. Dessa ska sedan plockas upp och man förbereder inför dagen. Varje vecka har vi en ny kampanjstart som vi bygger och skyltar om för säger Caroline. Sedan är det dags att öppna varuhuset och ta hand om våra kunder och besökare. Då sprider vi oss och intar våra arbetsområden för att kunna ge så bra service som möjligt till våra kunder.

Vad är viktigt för er, vad jobbar ni för och strävar efter?

Vi jobbar alltid för att kunden skall känna sig välkommen hos oss, att den skall uppleva att det är enkelt att handla hos oss, att kunden skall bli inspirerad och att kunden skall kunna känna att den kan lita på oss. Vi tror på att ärliga åsikter varar längst säger Helena.

Hur ser trenderna ut nu i vår/sommar på inredningssidan? Vad är populärt?

Just nu så är det utelivet som är aktuellt hos oss. Både på hemavdelningen där vi har ett jättefint utesortiment både för balkongen och uteplatsen som för picknicken. Och på modeavdelningen där vårt oerhört fina badmode finns.

Vad är det som gör det så kul att gå till jobbet och jobba i ett stort varuhus?

Det som är så härligt med att jobba i ett Åhlensvaruhus är att det alltid händer något nytt på någon av avdelningarna. Det finns alltid mycket att göra och nya varor att plocka upp. En stor tjusning med vår bredd är att vi har kunder i alla åldrar.

Ni har byggt om i butiken! Hur känns det och har det gått bra?

Nu har vi byggt om i vårt varuhus och gjort om våra kassapunkter till en stor på övre plan. Allt för att det skall finnas fler säljare ute på golvet för att kunna hjälpa kunden där det behövs. Så ni är varmt välkomma med feedback till oss och vad ni tycker om ombyggnationen. Vi hoppas att ni kommer uppskatta den lika mycket som vi gör avslutar Helena.

Har ni ett litet fredagstips till oss såhär dagen till ära?

Kom gärna in och kolla hur det har blivit och passa då på att dofta på Zlatans nya doft som vi presenterar i entrén. Missa heller inte våra kalasdagar nu i helgen fredag-lördag. Där vi bjuder på saft och kaka, massa bra erbjudanden och ballonger säger nya varuhuschefen Nathalie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Åhléns fredagstips! Zlatans nya parfym för dam & herr.