Staycation!

938x440_blogg_Stilguiden_header

1_938x1172_Staycation

Ta en sommar i stan!

Låt oss vara ärliga, hur kul är det att smygflyga ner till Medelhavet och trängas på stränder i spåren av en pandemi? Bättre att satsa på en trevlig staycation och upptäcka nya saker på hemmaplan. Åk ut på en romantisk picknick, bjud in till en trädgårdsfest, ta en heldag vid sjön och häng med vännerna. Gör sommaren i stan till den roligaste någonsin.

5_500x500_StaycationLet’s go limbo!
Sätt lite karibiska vibbar på grillfesten och kör en limbo-tävling. Köp ett färdigt set eller snickra ihop ett hemma. Sätt på partymusik och i takt med rytmen går alla i tur och ordning bakåtböjda under ribban. Bara fötterna får vidröra marken och man får inte huka sig, ducka eller böja sig i sidled under ribban. River eller ramlar man är man ute. Efter första omgången sänks ribban och så fortsätter det tills en ensam vin
nare är kvar.

7_500x660_Staycation

 

Istället för stranden
Varva lata sommardagar på stranden med att spela roliga trädgårdsspel tillsammans med vänner och familj. Tips! Kom överens om poängsättning och regler innan ni börjar spela.

Krocket
– klassiskt sommarspel som kan spelas med svenska eller engelska reglar, i den senare varianten är det möjligt att spela i lag.

Boule
– utmana kompisen eller spela i lag om 2 eller 3 personer. Minimalt med fysisk ansträngning och riktigt skoj!

6_500x660_Staycation
Kubb
– givet på grillfesten. Kom ihåg: endast underhandskast är tillåtet (för allas säkerhet).

Boccia
– påminner mycket om boule men med andra klot. En av Sveriges största parasporter!

Hästsko
– har du tillgång till en järnpinne och 5 stycken hästskor? Ge dig i kast (!) med ett spel med anor från Romarriket

8_938x720_Staycation