Meet the Carlings-family

Carlings_familjefotoHär har vi delar av Carlingsfamiljen. Från vänster Maria, mitten butikschefen Linn och till höger Linus.

Carlings är stans nr 1 jeansbutik med massa olika modeller och märken som LEE, Levi’s, Dr. Denim, Tiger of Sweden, Nudie Jeans och Elvine. Här hittar du både herr- och damkläder i den något coolare och rockiga stilen. Vi på Commerceredaktionen bestämde oss för att ta tempen på den balla butikschefen Linn och hennes medarbetare med ett par snabba frågor…

 

Vilka är ni som jobbar här på Carlings och vad har ni för olika ansvarsområden?

Det är jag, Linn, som jobbar som butikschef och har ansvar över butikens drift. Sen har jag Maria som är min partner in crime här på jobbet som jobbar halvtid och sen har vi Linus (som är med på bilden ovan) Fredrik, Josef och Josefine som jobbar extra.

Jag har hand om driften, det administrativa och är personalansvarig och sen sköter jag och Maria det mesta fix och trix tillsammans, det roligaste tycker vi är att vi får exponera alla vararona själva och självklart kontakten med kunderna. Extrapersonalen hjälper till med uppackning av varor och att serva kunder.

 

Hur ser en dag ut för er på Carlings?

Det gäller att kunna ha många bollar i luften samtidigt och det finns alltid mycket att göra hos oss, varje dag får vi påfyllning och packar upp nyheter. Samtidigt som man hjälper och snackar med våra underbara kunder som vi vanligtvis guidar genom vårt stora utbud av jeans. Vi har lite lugnare förmiddagar där man försöker få så mycket som möjligt gjort, som till exempel bygga kampanjer, skylta om, få upp varor och föra in varor i systemet m.m. På eftermiddagarna är det mer liv i butiken och kundservice som står på schemat.

 

Vad är viktigt för er här i butiken?

För oss är det viktigt att kunden alltid känner sig välkommen till oss och att de känner att vi finns där för dom och att de kan prata med oss vare sig det gäller att köpa nya kläder eller bara komma in för att kika, inspireras, hänga och lyssna på bra musik.

 

Hur ser modet ut i sommar? Vad kommer vi att se mycket utav här på Carlings?

70 och 90- talet is back!! Och det kommer fortsätta. Leopard, cut out, box fit, see through, mycket oversize och framförallt mycket denim! Och det passar ju oss på Carlings väldigt bra eftersom vi alltid satsar mycket på denim/ jeans. Det kommer fortsatt vara hett med mom jeans; dessa retro, höga, lite lösare passformen på tjejjeansen och även på killarna kommer vi få se lite lösare passformar, varvat med de supersmala stretchiga jeansen vi sett länge på marknaden nu. Mycket logo T-shirts från kända märken och tuffa prints på armar och rygg och band T-shirts. Carlings kommer leverera mycket street, rock och skandinaviskt mode.

 

Vad säljer ni absolut mest av?

Jeans är det vi säljer mest av, och shorts nu på sommaren.

 

Vad är det som gör att det är så kul att gå till jobbet och jobba på Carlings?

Att vi har kunder i alla åldrar och jobbar mycket med service och träffar mycket trevliga människor varje dag. Att få hjälpa en person att hitta den perfekta outfitten och se kunden lämna med ett leende är alltid lika kul. Det är en arbetsplats där man aldrig behöver stå och rulla tummarna och vi alla gillar den goa stämningen vi har mellan oss. Vi jobbar nära chefer och andra butiker och det känns som vi alla har en sjukt positiv anda mellan oss, där vi peppar och stöttar varandra och det känns som vi är en enda stor familj där kunden alltid också är välkommen.

 

Ett litet fredagstips till oss?

På kille – att hitta den där brallan som sitter riktigt bra, gärna med slitet knä och någon snygg lite lösare skjorta till. Tänk gärna lager på lager, kanske tischa över skjorta eller över en långarmad tröja.

Tjej – Några riktigt fint sittande jeans eller jeansshorts, magtröja, någon skjorta knuten runt midjan, nätstrumpa eller kanske höga streetstrumpor?! Och någon snygg sneakersko till, så är vi i hamn sen! 😀

Linn_carlings

Carlings butikschef Linn Albinsson